• 5 butiker, 111 041 produkter
#18
Sommardäck
2024

Bridgestone Turanza 6

kontrollera Bridgestone Turanza 6 tillgänglighet
Bredd
Profil
Fälgstorlek

För- och nackdelar

 • rolling-resistance
  Lågt rullmotstånd/låg bränsleförbrukning
 • dry-braking
  Längre bromssträcka på torra vägar.
 • noise-exterior
  Höga bullernivåer vid körning
 • wet-handling
  Dålig hantering på vått underlag

Jämförelse

Storlekar

Bridgestone Turanza 6 tillverkas i 116 storlekar, från 195/50 R16 upp till 285/30 R22.
visa priser

Liknande däck

Jämförelse: däck som liknar Bridgestone Turanza 6

Tidslinje

2023

Bridgestone Turanza 6 lanserades

2023

Bridgestone Turanza 6 testades 3x (Autobild,...)

2024

Bridgestone Turanza 6 testades 6x (Autobild,...)

Utnämningar

Bäst
aquaplaning-longitudinal
Vattenplaning - längsgående
Adac 2024
Bäst
dry-handling
Torrhantering
Ace 2024
Bäst
noise-interior
Ljudnivå i kupé
Adac 2024

Bridgestone Turanza 6 i däcktester

Alla däcktester där Bridgestone Turanza 6 omnämndes:
ADAC
ADAC Sommardäcktest 2024 215/55 R17
Nöjdhet
Rangordnad #6 av 16
I sitt debutframträdande säkrade Bridgestone Turanza 6 en 6:e plats bland 16 konkurrenter och fick betyget 'Tillfredsställande'. Däcket hyllades för sin utmärkta aquaplaningmotstånd, förväntade långa livslängd, låga slitage, otroligt lätt vikt och minskad bränsleförbrukning. Dock visade det mindre svagheter på både torra och våta vägar som påverkade dess säkerhetsbetyg. Medan dess prestanda vad gäller återkoppling och precision på torra vägar lämnade något att önska, noterades dess bromsförmåga som lovordande bra. På våta ytor, trots bra resultat i aquaplaningtester, visade det sig ha korta bromsavstånd och hantering, med en medelmåttig greppnivå som hade svårt att effektivt kombinera longitudinella och laterala krafter. Däcket stack särskilt ut i aquaplaning - longitudinellt och interiört ljud, vilket visar dess styrkor både i vattenavledning och i att erbjuda en tystare åktur. Dess miljöpåverkan noterades positivt, med bra poäng för livslängd, slitage och effektivitet, även om den missade högre betyg för exteriört ljud och hållbarhetsaspekter.
Namn MiljöpåverkanKörsäkerhet
Bäst värde i tester1,61,7
Bridgestone Turanza 62,22,8
Visa testinformation
ACE
ACE Sommardäcktest 2024 225/45 R17
Rekommenderade
Rangordnad #6 av 10
Namn Totala poängVåttTorrRullmotståndLjudnivå
Bäst värde i tester2144792135
Bridgestone Turanza 619461110185
Visa testinformation
Autozeitung
Autozeitung Sommardäcktest 2024 225/45 R17
Rekommenderas för ekonomisk körning
Rangordnad #9 av 9
Bridgestone Turanza 6 hamnade längst ner på listan, säkrade 9: e plats av 9 konkurrenter. Trots detta har det erkänts för sina ekonomiska körfördelar, tack vare sin Enliten-teknik som säkerställer effektiv rullning, vilket gör det till ett enastående val för energibesparing. Däcket visar en enastående prestanda när det gäller rullmotstånd, där det stack ut som det bästa bland sina konkurrenter. Men dess prestanda på våta ytor visade bara genomsnittliga egenskaper, kännetecknade av en måttlig nivå av grepp och en tendens för understyrning och livliga reaktioner på laständringar, även om dessa inte ansågs vara kritiska fel. På torra ytor kompenserades däckets längsta bromssträcka av dess betydligt låga rullmotstånd och komfort. Ändå påverkades dess hanteringsdynamik något av ökad understyrning. Övergripande sett får däcket en rekommendation för dem som prioriterar ekonomisk körning, trots dess blandade prestanda under olika förhållanden.
Namn
Bridgestone Turanza 6
Visa testinformation
Autobild
Autobild Sommardäcktest 2024 205/55 R16
Exemplariska
Rangordnad #3 av 20
Att säkra en hedervärd 3:e plats bland 20 konkurrenter, demonstrerade Bridgestone Turanza 6 en anmärkningsvärd prestanda i sin senaste utvärdering, berättigande till en 'Exemplary' slutgiltig rating. Denna däck stack ut för sitt nya sommarmönster som skickligt balanserar köregenskaper på varierande ytor, vilket säkerställer säker hantering i både våta och torra förhållanden. Dess korta bromssträckor och enastående körsträcka understryker ytterligare dess överlägsna design och funktionalitet. Utan några uppenbara svagheter som framhävts av testarna, bevisar Bridgestone Turanza 6 sig själv som ett toppval för förare som söker pålitlig prestanda utan kompromiss.
Namn
Bridgestone Turanza 6
Visa testinformation
Automotorsport
Automotorsport Sommardäcktest 2024 235/55 R18
Bra
Rangordnad #4 av 8
Att säkra en stabil 4:e plats av 8 konkurrenter gjorde Bridgestone Turanza 6 en märkbar framträdande med sitt slutgiltigt betyg erkänt som 'Bra'. Denna däck blev särskilt hyllad för sin utmärkta förebyggande av vattenplaning och anständiga bromsförmåga på blöta vägar. På torra vägar framhävdes det för sin sportiga men kontrollerbara dynamik och stack ut bland konkurrerande sommardäck. Dock pekade feedbacken på begränsningar i vått grepp och kurvtagning, tillsammans med en något grov åktur över laterala vägimperfektioner. Bridgestone Turanza 6 lovordades för sin exceptionellt låga rullmotstånd, vilket sätter en standard inom detta område. Denna egenskap understryker däckets imponerande prestanda, vilket säkerställer effektivitet utan att kompromissa med säkerhet eller körförmåga, vilket skiljer det som en stark konkurrent inom sommardäckskategorin.
Namn
Bridgestone Turanza 6
Visa testinformation
Autobild
Namn Stoppsträcka i torrt väglagStoppsträcka i blött väglag
Bäst värde i tester35,425,8
Bridgestone Turanza 636,927,9
Visa testinformation
Autobild
Autobild Sommardäcktest 2023 225/45 R18
Bra
Rangordnad #5 av 20
Bridgestone Turanza 6 säkrade 5:e plats bland 20 konkurrenter och fick en 'Bra' bedömning för sin prestanda. Denna premium sommardäck hyllas för sin balanserade höga prestanda och bränslebesparande rullmotstånd, vilket gör den till en utmärkt produkt när det gäller effektivitet och miljövänlighet. Däremot kritiserades den för sin genomsnittliga ekonomi, vilket tyder på att det finns utrymme för förbättring av kostnadseffektiviteten över tiden. Framför allt överträffade den sina konkurrenter på två nyckelområden: komfort och rullmotstånd, vilket visar dess överlägsna förmåga att leverera en mjuk körning samtidigt som energiförlusten minimeras och bränsleeffektiviteten förbättras. Denna dubbla prestation understryker däckets tekniska excellens och dess anpassning till förarens behov av komfort utan att kompromissa med effektiviteten.
Namn VåttTorrDriftkostnader
Bäst värde i tester2+1-1
Bridgestone Turanza 62-22-
Visa testinformation
Autobild
Namn Stoppsträcka i torrt väglagStoppsträcka i blött väglag
Bäst värde i tester58.124.8
Bridgestone Turanza 663.827.6
Visa testinformation
Källa: www.autobild.de
Autobild
Autobild Sommardäcktest 2023 225/65 R17
Exemplariska
Rangordnad #2 av 12
Bridgestone Turanza 6 säkrade en hedervärd andra plats bland tolv konkurrenter och fick ett "Föredömligt" slutbetyg för sin prestanda. Denna däck stack ut på grund av sitt nya mönster, som erbjöd en välbalanserad och robust prestandapotential. Det levererade förstklassiga köregenskaper på både våta och torra ytor, visade goda terrängegenskaper och erbjöd säker skydd mot vattenplaning. Dessutom hyllades det för sin bränsleeffektiva rullmotstånd. Däcket utmärkte sig särskilt inom komfort, grepp i grus och rullmotstånd och satte en hög standard inom dessa områden utan några noterade brister. Denna imponerande balans av egenskaper lyfter fram Bridgestone Turanza 6 som ett överlägset val för förare som söker tillförlitlighet och prestanda i olika förhållanden.
Namn
Bridgestone Turanza 6
Visa testinformation

Testbetyg fördelning

100% (2x)85% (5x)
ExemplariskaBraNöjdhetRekommenderas för ekonomisk körningRekommenderade
2x2x1x1x1x

Rangordningar x Däckstorlek

R16R17R18
100% (1x)88.8% (4x)85% (2x)

Rangordningar x Bredd

205/xx Rxx215/xx Rxx225/xx Rxx235/xx Rxx
100% (1x)85% (1x)88.8% (4x)85% (1x)

Faq

 1. Är det här däcket lämpligt för suvar?

  Ja, det här däcket tillverkas även i storlekar för suvfordon.

Andra modeller från Bridgestone