• 5 butiker, 111 041 produkter
#28
Vinterdäck
2024

Pirelli Cinturato Winter 2

kontrollera Pirelli Cinturato Winter 2 tillgänglighet
Bredd
Profil
Fälgstorlek

För- och nackdelar

 • snow-traction
  Exceptionellt bra grepp på snö
 • wet-handling
  Exceptionell hantering på vått underlag
 • snow-braking
  Kort bromssträcka på snö
 • dry-braking
  Kort bromssträcka på torra vägar
 • wet-braking
  Kort bromssträcka på våta vägar
 • rolling-resistance
  Högt rullmotstånd/hög bränsleförbrukning.

Jämförelse

Storlekar

Pirelli Cinturato Winter 2 tillverkas i 32 storlekar, från 205/55 R16 upp till 215/45 R20.
Filtrera:
visa priser

Liknande däck

Jämförelse: däck som liknar Pirelli Cinturato Winter 2

Tidslinje

2021

Pirelli Cinturato Winter 2 lanserades och ersatte Pirelli Cinturato Winter.

2022

Pirelli Cinturato Winter 2 testades 6x (Autobild,...)

2023

Pirelli Cinturato Winter 2 testades 7x (Autobild,...)

Utnämningar

Bäst
aquaplaning-longitudinal
Vattenplaning - längsgående
Adac 2023
TyreReviews.com 2023
Autobild 2023
Bäst
dry-braking
Torrbromsning
Adac 2023
Autoexpress 2023
Autoklubcr 2022
Bäst
snow-traction
Snötraktion
Adac 2023
Autobild 2023
Bäst
dry-handling
Torrhantering
TyreReviews.com 2023
TyreReviews.com 2022
Bäst
wet-handling
Våtförmåga
Autobild 2022
TyreReviews.com 2022
Bäst
aquaplaning-cross
Vattenplaning - korsade
Adac 2023
Bäst
wet-braking
Våtbromsning
Adac 2023
Bäst
noise-exterior
Ljudnivå utanför kupé
Autoklubcr 2022
Bäst
noise-interior
Ljudnivå i kupé
Autoexpress 2022
Bäst
snow-handling
Snöhantering
TyreReviews.com 2022
Bäst
wet-circle-cornering
Våtsvängning
Autobild 2023

Pirelli Cinturato Winter 2 i däcktester

Alla däcktester där Pirelli Cinturato Winter 2 omnämndes:
ADAC
ADAC Vinterdäcktest 2023 225/45 R17
Nöjdhet
Rangordnad #12 av 16
PIRELLI CINTURATO WINTER 2 befann sig på 12:e plats bland 16 konkurrenter och säkrade därmed ett slutbetyg av 'Tillfredsställande'. Testare uppskattade dess goda prestanda på våta och vinterväglag och framhävde dess förmåga att bromsa effektivt och hantera bra under sådana förhållanden. Dessutom noterades dess höga förväntade körsträcka, låga slitage, låga vikt och minskad bränsleförbrukning positivt. Däcket kritiserades dock för betydande svagheter gällande komfort och hantering vid gränsen på torra vägar. När det gäller körsäkerhet visade däcket på märkbara brister, särskilt dess försenade respons på styrkommandon, vilket påverkade dess balans och precision. På våta ytor, även om det lyckades att säkra goda poäng i bromsning och motstånd mot längsgående vattenplaning, föll det något kort i tvärgående vattenplaning och hantering, bristande i precision. När det kom till snöiga och isiga förhållanden presterade det överlag bra, särskilt i bromsning och hantering, även om det smalt missade en hög poäng i snögrepp. Däckets miljöpåverkan berömdes för dess effektivitet, med bra betyg för lång livslängd och slitage, samt dess fördelaktiga vikt och bränsleförbrukning.
Namn MiljöpåverkanKörsäkerhet
Bäst värde i tester1,82,0
Pirelli Cinturato Winter 22,23,3
Visa testinformation
Autobild
Autobild Vinterdäcktest 2023 225/45 R18
Bra
Rangordnad #5 av 20
Att säkra den 5: e positionen av 20 tilldelades Pirelli Cinturato Winter 2 slutbetyget 'Bra'. Däcket imponerade med sin premiumprofil, visade övertygande vinteregenskaper och dynamisk prestanda på våta vägar. Det hade också en bra körsträcka. Dock noterades det för liten understyrning på torra vägar. Genom att höja sin konkurrenskraft utmärkte sig däcket i specifika discipliner och framstod som det absolut bästa både i aquaplaning - longitudinellt och i våt cirkelkurvtagning.
Namn VåttTorrSnöDriftkostnader
Bäst värde i tester2+2+11-
Pirelli Cinturato Winter 222-2+2
Visa testinformation
Autobild
Autobild Vinterdäcktest 2023 225/40 R18
Bra
Rangordnad #6 av 11
Säkra en hedervärd 6:e plats av 11 konkurrenter, Pirelli Cinturato Winter 2 tjänade ett slutbetyg av 'Bra'. Denna däck utmärkte sig för sin imponerande prestanda på snöiga och våta vägar, skryter med utmärkt snöfäste, effektiv motstånd mot vattenplaning och korta bromssträckor på våta förhållanden, allt ihopparat med en måttlig prisnivå. Men det var inte utan sina nackdelar; nämligen en tendens att understyra på torra vägar och en genomsnittlig komfortnivå när man rullar. Denna motsats av styrkor och svagheter målar en bild av ett gediget vinterdäck som presterar beundransvärt inom kritiska områden, särskilt i snöiga förhållanden där det visade exceptionell skicklighet.
Namn
Pirelli Cinturato Winter 2
Visa testinformation
Tyre Reviews
Tyre Reviews Vinterdäcktest 2023 225/45 R18
Rekommenderade
Rangordnad #6 av 11
Namn
Pirelli Cinturato Winter 2
Visa testinformation
Sport Auto
Sport Auto Vinterdäcktest 2023 225/40 R18
Bra
Rangordnad #7 av 9
Pirelli Cinturato Winter 2 säkrade en placering som 7:e bland 9 deltagare, och fick ett slutbetyg på 'Bra'. Denna däck visade en säker körbeteende under vinterförhållanden och visade goda greppnivåer på våta kurvor. Kritik riktades dock mot dess tröga styrrespons, dämpade reservkraft på våta ytor och dess benägenhet att vattplan i kurvor. Dess prestanda ansågs också vara trög på torra ytor. Trots dessa nackdelar utmärkte sig däcket på specifika områden, med hög komfort, snösvängning och objektiv snöhantering, vilket markerade dess styrkor inom kritiska vinterkörningsdiscipliner.
Namn
Pirelli Cinturato Winter 2
Visa testinformation
Autobild
Namn Stoppsträcka i blött väglagStoppsträcka i snö
Bäst värde i tester31,429,2
Pirelli Cinturato Winter 234,930,7
Visa testinformation
Autoexpress
Autoexpress Vinterdäcktest 2023 225/45 R17

Rangordnad #5 av 7
Pirelli Cinturato Winter 2 visade en solid prestanda bland tuff konkurrens, säkrade 5: e plats av 7 deltagare. Denna däck markerade en betydande steg i Pirellis översyn av deras Cinturato sortiment, vilket gör en anmärkningsvärd debut i sin kategori. Dess prestanda på snö var imponerande, hävdar den andra platsen i respektive utvärderingar och visar sin expertis i vinterförhållanden. Dessutom utmärkte den sig i torra förhållanden, särskilt i torr bromsning, där den överträffade sina konkurrenter för att ta första platsen. Dock blev dess totala potential något hämmad på grund av dess prestanda i våta förhållanden, vilket landade den på 5: e platsen, där den visade bra balans men krävde noggrann hantering för att bibehålla greppet. Dessutom, medan det fanns en förbättring i bränsleekonomin jämfört med dess förra årets prestanda, finns det fortfarande utrymme för förbättringar. Denna blandade prestanda befäster dess ställning som ett konkurrenskraftigt alternativ, även om specifika områden har identifierats för förbättringar.
Namn
Pirelli Cinturato Winter 2
Visa testinformation
Autobild
Autobild Vinterdäcktest 2022 215/55 R17
Exemplariska
Rangordnad #2 av 19
Att säkra en hedervärd 2:a plats bland 19 konkurrenter, tjänade Pirelli Cinturato Winter 2-däcket ett 'Föredömligt' slutbetyg, vilket visar dess starka prestanda i en konkurrenskraftig bransch. Det lovordades som en övervägande allroundare, känd för sin imponerande körsträcka och goda ekonomiska värde. Dess exakta hantering på våta vägar och imponerande motstånd mot vattenplaning var framstående funktioner, vilket erbjuder förare en kombination av säkerhet och prestanda. Dock ansågs dess komfortnivå vara genomsnittlig, vilket indikerar ett mindre område för potentiell förbättring. Däcket utmärkte sig särskilt i snökurvor och våthantering, vilket befäste dess status som ett förstaval för vinterförhållanden där pålitlighet och kontroll är av största vikt.
Namn VåttTorrSnöDriftkostnader
Bäst värde i tester2+2+2+2+
Pirelli Cinturato Winter 22+ 22+ 2+
Visa testinformation
Källa: www.autobild.de
Autoexpress
Autoexpress Vinterdäcktest 2022 225/45 R19

Rangordnad #4 av 6
Pirelli Cinturato Winter 2 säkrade fjärde platsen bland 6 deltagare i sin allra första utvärdering, vilket markerar avslutningen av Pirellis omarbetning av Cinturato-sortimentet. Med en design som gynnas av ett mönster som utvecklas när det slits, visade däcket sig konkurrenskraftigt, särskilt på snö där det lyste nära toppen av skaran. Det tog andra platsen både i dragkraft och hantering på snöiga terränger, vilket visade en hyllningsvärd prestanda som endast knappt besegrades under andra förhållanden. Trots att det hamnade efter ledarna vid våta förhållanden, överträffade det vissa rivaler, inklusive Michelin och Vredestein, särskilt vid djupare vattenplaningsutmaningar. Dess balanserade och stabila hantering noterades i olika tester, trots en liten kompromiss i framgrepp jämfört med de allra bästa. På torra ytor halkade dock Winter 2 marginellt efter med den långsammaste hanteringstiden på banan, vilket avslöjade en mjukare färd och mindre skarp styrning jämfört med sina konkurrenter. Trots det utmärkte det sig som det tystaste däcket i sortimentet, vilket erbjöd en märkbart tyst färd på bekostnad av bränsleeffektivitet.
Namn Totala poäng
Bäst värde i tester100
Pirelli Cinturato Winter 298.6
Källa: www.autoexpress.co.uk
Autobild
Autobild Vinterdäcktest 2022 215/55 R17

Rangordnad #5 av 56
Namn Stoppsträcka i blött väglagStoppsträcka i snö
Bäst värde i tester32,825,4
Pirelli Cinturato Winter 234,626,4
Tyre Reviews
Tyre Reviews Vinterdäcktest 2022 225/45 R17
Rekommenderade
Rangordnad #4 av 9
Namn
Pirelli Cinturato Winter 2
Källa: www.tyrereviews.com
Autoklub ČR
Autoklub ČR Vinterdäcktest 2022 225/45 R17

Rangordnad #7 av 8
The Pirelli Cinturato Winter 2 avslutade på sjunde plats bland totalt åtta konkurrenter, vilket indikerar en utmanande prestanda jämfört med sina rivaler. Trots de allmänna utmaningarna det stod inför under testfasen, visade det beundransvärda egenskaper på specifika områden. Märkbart presterade denna däck utmärkt i torr bromsning, ljudnivå utomhus och rullmotstånd, vilket markerar dess styrkor inom dessa nyckeldiscipliner. Dessa framstående prestationer understryker områden där Pirelli Cinturato Winter 2 lyckades överträffa och skilja sig, vilket framhäver dess potentiella fördelar inom sina specifika kompetenser.
Namn Totala poängVåttTorrSnö
Bäst värde i tester103,6108,3100,2102,1
Pirelli Cinturato Winter 299,6102,898,197,7
Visa testinformation
Källa: www.autoklub.cz
Autozeitung
Autozeitung Vinterdäcktest 2022 225/45 R17

Rangordnad #7 av 8
Att säkra en 7:e plats av 8 konkurrenter, presenterade Pirelli Cinturato Winter 2 blandade resultat i sin prestanda utvärdering. På våta ytor visade däcket måttligt långa bromssträckor men presterade bra i aquaplaning scenarier. Dock hade det svårt med lateralt grepp, vilket begränsade högre kurvhastigheter. I torra förhållanden visade det sig vara ett pålitligt val, erbjöd en stabil bakre del vid laständringar och korta bromssträckor, även om det betraktades som genomsnittligt effektivt. Däcket ställdes inför betydande utmaningar på snö, där det visade de längsta bromssträckorna, minst lateralt stöd och tröga svar på styrkommandon, vilket framhäver dess svagheter i vinterförhållanden.
Namn VåttTorrSnö
Bäst värde i tester147143147
Pirelli Cinturato Winter 2112120105
Visa testinformation
Källa: www.autozeitung.de

Testbetyg fördelning

100% (1x)85% (6x)
ExemplariskaBraRekommenderadeNöjdhet
1x3x2x1x

Rangordningar x Däckstorlek

R17R18
90% (3x)85% (4x)

Rangordningar x Bredd

215/xx Rxx225/xx Rxx
100% (1x)85% (6x)

Andra modeller från Pirelli