Vinterdäcktester för 2023 sammanfattade – vilka däck är bäst?

Introduktion till 2023 års vinterdäckstest


Vintern står för dörren och det är viktigt att köra säkert. Och vad spelar en viktig roll för den säkerheten? De rätta däcken. I den här artikeln går vi igenom de bästa vinterdäcktesterna 2023 och hjälper dig att välja det bästa däcket. Vi har samlat några av årets testresultat, så låt oss utforska de bästa valen för ditt fordon den här säsongen.

Bästa rekommendation: Michelin Pilot Alpin 5


Och låt oss börja direkt med det bästa – Michelins däck, särskilt Pilot Alpin 5, är svåra att slå. Det har varit med oss sedan 2020 och har genomgått totalt 11 tester, vunnit 6 av dem och kommit bland de tre bästa i praktiskt taget alla andra tester.

Styrkor och svagheter


Däckets styrkor inkluderar exceptionell kördynamik på torrt väglag, oöverträffad kör- och bromsprestanda på snö, exakt och sportig styrrespons och en hög komfortnivå på torra och våta vägar. Om vi skulle hitta några svagheter skulle det vara det höga priset, det genomsnittliga rullmotståndet och ett lite sämre motstånd mot vattenplaning. Men dess oöverträffade prestanda på snö och övergripande balanserade köregenskaper gör det inte bara till förstahandsvalet på vinterdäcksmarknaden utan också till ett bra alternativ för sportig vinterkörning.

Storlekar och varianter


Det erbjuds i storlekar från 16″ till 23″, men de flesta varianterna finns i R19″ så det är mer lämpligt för bilar i medel- och högre klasser samt sportbilar. Det finns en specialvariant för SUV:ar, Pilot Alpin 5 SUV, som har samma egenskaper.

Alternativ för kompaktbilar: Michelin Alpin 6


Om vi letar efter ett däck för mer kompakta och mindre sportiga bilar, finns det vår andra rekommendation, som är Michelin Alpin 6. Det har funnits på marknaden sedan 2018 och fokuserar främst på lång livslängd, lågt rullmotstånd och bränsleförbrukning, vilket ger det bra betyg, särskilt i ADAC-testerna, som ger dessa egenskaper mycket vikt. Den erbjuder naturligtvis också mycket balanserad prestanda på väg, men med mindre styrrespons än den sportiga Pilot Alpin. Det har några mindre svagheter när det gäller vattenplaning i sidled och väghållning på vått underlag, men i övrigt är det ett mycket balanserat och hållbart vinterdäck. Det finns tillgängligt i storlekarna R15 till R20.

Det mycket efterlängtade: Goodyear Ultra Grip Performance 3


Goodyear Ultra Grip Performance 3 är den största nyheten i år. Historiskt sett har den här modellserien konsekvent rankats bland de bästa vinterdäcken, vilket ger höga förväntningar på den senaste versionen. Låt oss börja med vad Goodyear säger om sitt nya däck och sedan tar vi en titt på testerna och ser om de bevisar det. UltraGrip Performance 3 bygger vidare på sitt arv och har utformats för att passa dagens större och kraftfullare fordon, inklusive SUV:ar och elbilar. Goodyear strömlinjeformade sitt erbjudande genom att introducera det här däcket som en direkt efterföljare till både UltraGrip 9+ och UltraGrip Performance+.

Tillgänglig storlek


Nu finns det tillgängligt i imponerande 94 storleksvarianter. Däcket har funktioner som Snow Protect Technology för förbättrat grepp och Wet Grip+ Technology för att motverka vattenplaning. Dessutom är det tänkt att vara optimerat för elbilar, med egenskaper som minskat rullmotstånd och förbättrad bullerdämpning.

Funktioner och storleksvariationer


Och nu till testerna. Autobild bekräftar dess balanserade egenskaper med utmärkta vinteregenskaper, imponerande hållbarhet, korta bromssträckor och komfort. De påpekar dock det ökade rullmotståndet, som Goodyear hävdar har förbättrats. TyreReviews.com berömmer sedan däckets prestanda på torrt underlag, våtgrepp och snöegenskaper och kallar det ett däck med minimala kompromisser. I synnerhet lyfter de fram däckets utmärkta komfort, men noterar också det högre rullmotståndet.

En utmanare i premiumklassen: Continental TS870P


Härnäst har vi Continental TS870P, ett annat premiumdäck med stor erfarenhet av vinterdäck som, precis som de tidigare kandidaterna, verkligen har lite att anmärka på. Det beröms oftast för sin fantastiska snöprestanda, korta bromssträckor på alla underlag och utmärkta styrrespons. Det har också lågt rullmotstånd och hög komfort, inklusive låg ljudnivå. Däremot kritiseras det för sitt pris och lägre hållbarhet, vilket är den främsta anledningen till att det kom på tredje plats efter Michelin Pilot Alpin 6 och GoodYear UltraGrip Performance 3 i årets Autobild-test. Det finns i storlekar från R16 till R22. För mer kompakta fordon finns TS870-varianten, som är mindre sportig och mer fokuserad på rullmotstånd och hållbarhet, men som fortfarande har den utmärkta balansen mellan snö, torrt och vått – det är därför den vann Autoexpress och ADAC-testet i år.

En motståndskraftig konkurrent: Dunlop Vintersport 5


Vidare har vi Dunlop Winter Sport 5, som är ganska intressant eftersom däcket redan är ganska gammalt – det introducerades för första gången 2015. I tester runt 2020 var slitbanemönstrets föråldring ganska uppenbar och det klarade sig inte så bra i tester, men det är tillbaka på topp igen i årets och förra årets tester och vann till och med ADAC 2023-testet i storleken 205/60 R16.


Dunlop Winter Sport 5 betraktas allmänt som ett balanserat däck med utmärkt prestanda i snöiga förhållanden och hög körsträcka. Det ger bra bränsleekonomi och är pålitligt på torra vägar. Våtprestanda och högre bullernivåer nämns ofta som svagheter. Priset är inte bland de lägsta, men detta kompenseras av dess långa livslängd och bränslebesparande optimeringar.

Budgetvänliga val: Hankook Vinter Icept-serien


Och vi kan inte utelämna de prisvärda valen, som börjar med Hankook, som nu betraktas som ett premiumdäck, men prislappen är fortfarande lite lägre. Det finns två Hankook Winter Icept-modeller som bevisats och rekommenderats i tester i år – RS3 och evo3. RS3 börjar från 14-tums hjul och går upp till 17-tums hjul, medan evo 3 fortsätter från 17 tum upp till 22 tum.

Höjdpunkter i prestanda


Hankook Winter icept RS3 har lovordats för sin prestanda på vått väglag, vintersäkerhet och bränsleeffektivitet tack vare sin lätta vikt. Det erbjuder hög säkerhet på olika vägförhållanden och utmärker sig på våta och vinterväglag med bra vattenplaningsreserver och effektiv bromsning. Den är dock något oprecis på torra vägar, och vissa tester visade på en förväntad körsträcka under genomsnittet och förhöjt invändigt buller.

Tillgängliga storlekar och varianter


Winter icept evo3 W330 har lovvärda vinteregenskaper, utmärkt snögrepp och köregenskaper, bra bromsförmåga på vått väglag och ett stabilt motstånd mot vattenplaning. Dess nackdelar inkluderar dock genomsnittlig körsträcka och förlängd torrbromsning.

Snöexperten till låg kostnad

Om vi går vidare till ännu billigare modeller är BFGoodrich g-Force Winter 2, som är en systermodell till Kleber Krisalp HP3, årets bästa resultat hittills i testerna. Som har visats i många av de nästan 20 testerna kan den slå även premiummodeller i snön, vilket är anledningen till att den tenderar att få så positiva poäng i tester. Men naturligtvis erbjuder den också tillfredsställande betyg på andra ytor. Köregenskaper i vått väglag och bromssträcka i torrt väglag är de svagheter som oftast nämns.

Bäst i ett, näst sist i ett annat – varför?

Ett ganska intressant fenomen är Bridgestone Blizzak LM005. Det vann 2 tester i år (TyreReviews.com och ACE), men kom sedan på 15:e plats av 16 i ADAC-testet.

ADAC:s testmetod skiljer sig från andra. Deras betygssystem fokuserar särskilt på ett däcks svagaste prestanda i en kategori. Detta är inspirerat av talesättet “en kedja är bara så stark som dess svagaste länk”. Så medan andra testorganisationer har fastställt vikter för varje kriterium, låter ADAC det sämsta resultatet i en kategori ha stort inflytande på det totala betyget. Som ett resultat kan däck uppnå vitt skilda resultat i olika tester.

Denna skillnad var tydlig i ADAC:s senaste test för dimensionen 225/45 R17. ADAC är bland de få som mäter bromssträckan på is. Tyvärr underpresterade Bridgestone-däcket på detta område, vilket avsevärt påverkade det totala snöbetyget. Enligt ADAC:s princip om “den svagaste länken” vägde den dåliga snöprestandan tungt på den totala poängen och utgjorde 70% av det slutliga betyget.

Med detta sagt får Bridgestone Blizzak LM-005 ofta beröm för sin prestanda på våta vägar och anses ofta vara bäst i testet under våta förhållanden. Detta omfattar bromsning, väghållning, kurvtagning och motstånd mot vattenplaning. Om du prioriterar exceptionell prestanda på vått väglag och kan kompromissa något med snöprestanda och livslängd för slitbanan, kan Bridgestone vara rätt val för dig.

Och därmed är vi framme vid slutet av dagens artikel. Det finns fortfarande några fler tester kvar i år, men om du vill hitta de bästa och mest prisvärda däcken i din storlek kan du hitta dem på vår webbplats, där vi jämför både priset, även mellan olika e-butiker, och särskilt däckens köregenskaper, så vi kan garantera att vi hittar den bästa affären åt dig.